Suomen Uusiokuori
25 vuotta

Aineistot

Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/suomenuu/public_html/includes/common.inc).

Käytettävät ohjelmat (PC ja MAC)

Freehand MX
Illustrator CS5.5
InDesign CS5.5
PhotoShop CS5.5
Tekstinkäsittelyohjelmat (esim. Word) vain tekstin siirtoon.

Toimisto-ohjelmilla tehdyt aineistot kuten word, powerpoint ja excel eivät sovellu
painoaineistoksi.

Kuvat ja piirrokset

TIF, EPS, JPG resoluutio vähintään 300 dpi. Logot voivat olla myös Freehand-, Illustrator- tai Indesign-tiedostoina. Alkuperäiset kuva- ja logotiedostot laitettava aina erikseen mukaan, vaikka ne olisi viety grafiikkaohjelmaan. Ilmoita käytetyt PMS-värien numerokoodi.

Fontit konvertoidaan poluksi (grafiikkaohjelmat) tai toimitetaan fonttitiedosto mukana. Mikäli fontit on konvertoitu, tekstimuutokset eivät enää ole mahdollisia.
4-väritöissä tulee käyttää CMYK-värejä. Muissa kuin 4-väritöissä tulee käyttää PMS-värejä.
Aineiston voi lähettää pdf-tiedostona, mikäli se on painovalmis.

Aineiston siirto

Sähköposti : tuotanto(at)suomenuusiokuori.fi
Mikäli aineisto pakataan, pyydämme käyttämään itsestään purkautuvia pakkauksia ja ilmoittamaan pakkausohjelman.

Kuoren suunnittelu

Kuoren suunnittelu eroaa jossain määrin muiden painotöiden suunnittelusta. Tämä johtuu siitä, että kuori on jo ennen painamista lopullisessa muodossaan eikä sitä enää painamisen jälkeen leikata ”puhtaaksi”, kuten muiden painotöiden kohdalla tapahtuu. Koska painokone ei pysty painamaan kuoren koko pinnalle, on kuoren yläreunassa (läpän puoleinen reuna) tai vaihtoehtoisesti vasemmassa tai oikeassa reunassa oltava n. 10 mm:n tyhjä alue. Mikäli kuoren läppään tulee painatus, kannattaa asiasta olla yhteydessä jo etukäteen, jotta voimme kertoa kuoren läpän täsmälliset mitat ja samalla keskustella muista läpän painatukseen liittyvistä teknisistä seikoista.

Postimaksumerkinnät

Priority- ja Economy-kirjeet voidaan postittaa postimaksukoneella leimattuna, postin
sopimusnumerolla (PP-merkintä) tai postimerkillä varustettuna. Tästä linkistä saat yhteystiedot sopimus/asiakasnumeron tilausta varten. Joukkokirje voidaan postittaa joko postin sopimus/asiakasnumerolla tai maksamalla erän postimaksu postiin vietäessä.

Yleisimmin PP-merkki ja joukkokirjemerkki painetaan kuoreen. Ne voidaan myös tulostaa osoitetulostuksen yhteydessä. Tarkempia tietoja lähetyslajeista, niiden lisäpalveluista, postimaksun maksamisesta ja postimaksumerkinnöistä löydät Itellan sivuilta. Sieltä löytyvät tiedostomuodossa mm. PP-merkki ja joukkokirjemerkki. Merkkeihin sisältyvä Itella Green –merkintä ei ole pakollinen.

Mikäli käytössäsi on Itellan osoitepalvelu, tästä linkistä voit tilata osoitepalvelun viivakoodin, jota käyttämällä osoitepalveluveloitus on edullisempi. 


Suomen Uusiokuori © 2013-2020 • Ohratie 2, 31400 Somero • Puh. 02 748 8120 • KUKE